Svetska nedelja dojenja

VIDEO K9: Svetska nedelja dojenja, od 1. do 7. avgusta, biće ove godine obeležena pod sloganom "Podrži dojenje - za zdraviju planetu".

12

Svetska nedelja dojenja, od 01. do 07. avgusta, svake godine se obeležava u više od 170 zemalja sveta kako bi se povećalo znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška dojenju. Ovogodišnji moto sedmice koja je pred nama je “Podrži dojenje – za zdraviju planetu”.


U Srbiji se Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće, a ove godine će biti u periodu od 28. septembra do 4. oktobra pod sloganom kao i Svetska nedelja dojenja.

Dojenje predstavlja najjednostavniji, najzdraviji i najekonomičniji način da se zadovolji potreba novorođenčeta za pravilnom ishranom do navršene druge godine života. Osim što zadovoljava potrebu za hranom, dete sisanjem ostvaruje povezanost sa majkom, stimuliše razvoj svih svojih čula, postiže bolji psihomotorni razvoj i razvoj inteligencije.


Slogan ovogodišnje Svetske i nacionalne nedelje dojenja ukazuje nam na važnost dojenja u očuvanju životne sredine i njen uticaj na klimatske promene, kao i na imperativ zaštite, promovisanja i podrške dojenju za zdravlje ljudi i zdraviju životnu sredinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.