Svetosavska nagrada DIF-u

VIDEO K9: Svetosavska nagrada koju dodeljuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodeljena je danas Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. To priznanje se dodeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

0
417

Nagrada je čast za studente, profesore i zaposlene na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, kao i celoj univerzitetskoj zajednici našeg grada, rečeno je na današnjoj svečanosti dodele Svetosavske nagrade.

“Nadam se da će nastaviti da idu putem uspeha koji su trasirali pre 43 godine i da će im dobijeno priznanje samo biti podstrek da nastave snažnim tempom”, naveo je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Zajednički težimo tome da imamo najlepši univerzitet sa najboljim fakultetima, jer je to garant razvoja našeg grada, dodao je gradonačelnik i rekao da se nada da će Fakultet i Grad u budućnosti još intenzivnije sarađivati kroz zajedničke projekte, poput organizovanja besplatnih školskih vannastavnih aktivnosti.

U Predlogu za dodelu nagrade koji su Ministarstvu podneli predlagači, u kojem, između ostalog, stoji da je Fakultet od svog osnivanja 1974. godine do danas proizveo 3.867 profesora fizičkog vaspitanja i sporta, 265 mastera i magistara nauka i 116 doktora nauka i da je većina trenerskog i nastavnog kadra u vojvođanskim školama potekla odatle, čime je on trajno ugradio sebe u temelje školstva i sporta u Republici Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.