Svetlost Šapca među Lalama

VIDEO K9: Novosađani su prošle sedmice imali priliku da se upoznaju sa šabačkom alternativnom kulturnom scenom. Na Brod teatru upriličeni su izložba, pozorišna predstava, koncerti, pod zajedničkim nazivom Svetlost Šapca među Lalama.

0
3112

Šabačka alternativna kulturna scena predstavila se sugrađanima 27. i 28. jula izložbom Neformalne grupe Kombinart koja okuplja šabačke umetnike različitih umetničkih izražaja, dizajnere, slikare i grafičare.

Grupa je angažovana na kreiranju kulturnih politika postavila je izložbu Stvarnost u kojoj živimo.

“Ovo je treći grad u kojem predstavljamo ovu izložbu, nakon Šapca i Beograda. Sada gostujemo u vašem gradu, jako nam je lepo ovde, vidim, ljudi su dosta zainteresovani i prilaze da nas pitaju šta inače predstavlja ova izložba i ko su autori, a među nama je Mladen Oljača, on je vaš sugrađanin”, rekla je Dragana Đurđević, slikarka.

Šabačka alternativna kulturna scena u budućnosti bi trebalo da izgubi ovaj epitet, nadaju se organizatori, te da bude deo kvaltetnog mejn-strima, čemu će pomoći i ostvarena kulturna veza između Šapca i Novog Sada.

“Dolazimo iz jedna priče Udruženja građana Svetlost, koja je osnovana 2000. godine. Preko projekata nastojimo da nastojimo da afirmišemo mlade. To je priča koja se tiče volonterizma i uticaja mladih na sredinu u Srbiji, kao nešto što je, prosto, neophodno”, rekla je Kristina Nina Vasić iz Udruženja Svetlost Šabac.

Veliku pažnju publike privukla je omladinska predstava Inbox u produkciji Scene Maska i Srednje Škole za primenjene umetnosti, koja je pripremana oko 7 meseci, a pre Novog Sada imala je još dva izvođenja.

Predstava, koju je iznelo 11 mladih glumaca, ove godine odnela je, u okviru manifestacije Šabačkog tetatarskog pokreta, prvo mesto u kategoriji predstava učenika srednjih škola.

Svetlost Šapca među Lalama na Brod teatru Studentskog kulturnog centra predstavila je i inicijativu široki front udruženja, umetnika i institucija koje se bore za neotuđivanje i revitalizaciju nekadašnjeg Doma vojske Šapcu koji se sada nalazi u vlasništvu lokalne samouprave, a dešavanje je upotpunjeno koncertima bendova TheSlonz i The Buzz, predstavnika novog muzičkog talasa u Šapcu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.