“Svetlosna izvorišta” Branke Jajić

VIDEO K9: Novinarka i spisateljica Branka Jajić izdala je novu knjigu poezije i kratkih priča koja nosi naziv "Svetlosna izvorišta".

0
31

Ovim rečima iz eseja U potrazi za travkom života počinje knjiga novinarke i spisateljice Branke Jajić. U pitanju je njena nova, druga po redu knjiga koja nosi naziv “Svetlosna izvorišta” i koja je objavljena u izdanju Banatskog kulturnog centra.

Za razliku od Brankine prve knjige “Podnebesje” koja je pripremana na brzinu, u susret Međunarodnom sajmu knjiga ovo delo pripremano je duže vreme, mirnije i sporije. Branka je uporedila svoju prvu knjigu i svoje dosadašnje stvaralaštvo sa novom knjigom koju nam je predstavila.

Radivoj Šajtinac, kao recenzent knjige za delo “Svetlosna izvorišta” napisao je sledeće: “Detalji predela i primarni intimistički redukovan tekst, ovoj poeziji, u stilskom smislu, donose onu nepatvorenu autentičnost koja se žrtvuje za komunikaciju, koja se ne brani od pristrasnosti kad su u pitanju večne vrednosti i Molitva, vera u snagu jasnoće i jasnoću snage” dok je Nataša Bundalo Mikić u svojoj recenziji napisala: “Brankina knjiga Svetlosna izvorišta shvata se kao svojevrsna oda životu, gde je život pobednik uz božiju pomoć kao izvor i uz svetlost koja leči i okrepljuje dušu bića koje je voljeno i koje voli”.

Branka je knjigu “Svetlosna izvorišta” posvetila svojoj ćerki jedinici Jeleni, a njoj je posvetila i pesmu “Moja Jelena”, koja se nalazi u ovoj knjizi.

Prilog Preuzet sa KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.