Šverc poštom i tablete u cipelama

VIDEO K9: Prilikom detaljne kontrole u Pošti Novi Sad, carinici su u utorak sprečili šverc psihoaktivne supstance biljnog porekla. Istog dana na graničnom prelazu Horgoš sprečen je i nelegalan transport 240 tableta Bensedina.

551

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su u preporučenoj pošiljci iz Velike Britanije, adresiranoj na pošiljaoca u Somboru, pronašli 175 grama psihoaktivne supstance koja se dobija iz biljke Mytragina speciosa.

Ova biljka raste na Tajlandu i koristi se kao zamena za opijate. Zabranjena je u mnogim zemljama jer izaziva halucinacije i psihoze.

Istog dana je na Horgošu prilikom izlazne kontrole sprečen pokušaj jednog 29-godišnjaka iz Rakovice da u cipelama prošvercuje 240 tableta Bensedina od 5miligrama. On je osam kutija sedativa sa po 30 tableta sakrio u cipele spakovane u torbu među lične stvari.

Pokušaj šverca je osujećen, jer su carinici odlučili da detaljno pogledaju prtljag svih pet putnika kombija beogradske registracije, koji saobraća na liniji Beograd-Budimpešta.

Oba slučaja je dalje preuzela policija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.