Svečanost povodom nove sezone Srpskog narodnog pozorišta 15. septembra

Nakon odlaganja spektakla zbog vremenskih prilika, svečanost povodom otvaranja 162. sezone biće upriličena u četvrtak, 15. septembra, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

0
27

Multimedijalni performans, čiju režiju potpisuje Sonja Petrović, ima za cilj da pokaže kakve sve planove imaju sve tri umetničke jedinice za nadolazeću sezonu.

U sat vremena, prisutni će takođe imati priliku da isprate segmente predstava – dramskih, operskih i baletskih koje su obeležile prošlu sezonu.

Tako će posetioci moći da pogledaju Aljošu Đidića koji igra glavnu ulogu u predstavi “Mefisto”, Mariju Medenicu u monodrami “Neodustajanje”, Draginju Voganjac u novoj predstavi “Kafka Mašin”, ali i scenu “Žrtvovanja” iz operskog spektakla “Aida”, uz video projekcije na kojima će Ana Karenjina i Vronski, koje tumače prima balerina Ana Đurić i prvak baleta Andrej Kolčeriju, izvesti ples fatalne ljubavi.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov kaže da je cilj za novu pozorišnu sezonu bio da rasterete administraciju, da ulože u mlade ljude, tehniku, kao i da se omogući prostor u kom se bezbedno i tečno pravi umetnost.

“Zadatak nam je da ponudimo drugačiji organizacioni model koji bi bio primeren stvarnim potrebama Pozorišta, koji bi njegov rad učinio efikasnijim nego što je danas, ali ga i prilagoditi savremenim trendovima, koristeći pozitivna iskustva drugih. Zadatak nam je da ljude kojima je predstava osnovni proizvod, postavimo na mesto koje im pripada”, ističe Stankov.

Svečanost počinje u 20 časova.

U protekloj sezoni, u Srpskom narodnom pozorištu je predstavljeno 18 premijera, a ansambli su bili na preko četrdeset gostovanja.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.