Svečani prijem za Marka Dragićevića

VIDEO K9: Svi su već pogledali snimak na kome hrabri Marko Dragičević spašava život jednogodišnjoj bebi, a danas je za njega ovim povodom upriličen svečani prijem u Starom dvoru u Beogradu.

0
71

Marka Dragićevića, koji je brzom reakcijom i pribranošću spasao život jednogodišnjem dečaku danas je u Starom dvoru ugostio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, a ovaj Obrenovčanin biće predložen za Nagradu grada Beograda za herojski čin.

Šapić je Dragićeviću ovom prilikom uručio poklon – opremu za pecanje, nakon što je, kaže, saznao da je pecaroš i da će mu to biti korisno. Dragićević je rekao da mu medijska pažnja ne znači ništa i da sebe ne vidi kao heroja, već kao običnog coveka.

Gradonačelnik je zamolio medije da naprave što više prostora i za ovakve priče, kako je rekao, ne zbog Marka ili njega već da se pokaže da je Srbija zemlja dobrih, plemenitih i humanih ljudi.

Pre nekoliko dana, na putu u obrenovačkom naselju Zvečka, kada se majka sa bebom vraćala od lekara, primetila je da se mališanu slošilo i da je izgubio svest, nakon čega je zaustavila vozilo i pokušavala da mu pomogne. Dragićević je naišao svojim vozilom, i pritrčao i uzeo dečaka u naručje, položoi ga i veštačkim disanjem mu spasao život.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.