Svečani prijem za kikboksera Pitera Erca

VIDEO K9: U Gradskoj kući danas je organizovan svečani prijem za kikboksera Pitera Erca. Ovaj sportista je tri puta osvajao najprestižniji pojas u K1 i jedan je od najvećih šampiona K1 sporta.

0
443

Povod za njegov dolazak u grad je najava drugog po redu “Megdana”, internacionalnog MMA turnira koji će biti održan u novembru u Novom Sadu.

Gost Novog Sada bio je tim povodom ranije i Geri Gudridž, bivši kikbokser, šampion i legenda ultimat-fajt takmičenja, kao i Ernesto Host i Tom Erikson, koji su preporučili Ercu da dođe u Srbiju i podrži „Megdan“ koji organizuju Aleksa Balašević, bivši reprezentativac Srbije u rvanju i Grad Novi Sad.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u prilici da ugostimo u Novom Sadu Pitera Erca, legendu K1 sporta, koji je poznat kao borac koji „ostavlja srce u ringu“, a zbog specifičnih snažnih udaraca koje je zadavao suparnicima, prozvali su ga „holandski drvoseča. Ono što je Piter Erc postigao u K1 sportu je za svako poštovanje i pohvalu, a mnoge mlađe generacije boraca se svakodnevno ugledaju na njega. Sigurni smo da on ima još mnogo toga da pruži, prvenstveno zahvaljujući svom iskustvu, i da će se u našem gradu osećati prijatno i dobrodošlo. Sve najbolje mu želim u daljoj karijeri i da ponese lepe utiske iz našeg grada”, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Piter Erc je istakao da je preko prijatelja i poznanika čuo za Novi Sad i da sada lično može da se uveri u sve njegove kvalitete i prednosti.

“Juče sam obišao reku Dunav, Petrovaradinsku tvrđavu i druge znamenitosti, a radujem se ponovnom dolasku u grad u novembru, budući da nas očekuje „Megdan“ i mnogo talentovanih takmičara koji će imati pravu priliku da se pokažu”, naveo je Erc.

Organizator „Megdana“ Aleksa Balašević rekao je da se turnir organizuje uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva spoljnih poslova.

“U novembru će biti održana naša druga revija „Megdan – ni na nebu ni na zemlji“ kojoj će prisustvovati Piter Erc i uručiti pojas borcima u finalnoj borbi”, najavio je Balašević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.