Svečana i radna sednica Skupštine grada

VIDEO K9: Povodom usvajanja odluke o dodeli Februarske nagrade danas je održana svečana sednica Skupštine grada Novog Sada. Ivana Španović, atletičarka, predložena je za laureata ove nagrade, a svi odbornici su podržali ovaj predlog. Nakon toga održana je i redovna, petnaesta sednica, na kojoj je pred odbornicima bilo12 tačaka dnevnog reda.

0
723

Odbornici Novog Sada na svečanoj sednicijednoglasno su usvojili odluku da Februarska nagrada za 2016. godinu bude dodeljena atletičarki Ivani Španović.

Na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Moskvi Španović je osvojila bronzanu medalju, što je bila i prva medalja za Srbiju na svetskim prvenstvima u atletici.

“Ivana Španović, s obzirom na sve rezultate koje je postigla, ali ne samo u 2016 godini, svakako da je jedan od najjačih sportskih brendova posle Novaka Đokovića, zaslužuje najeminentnije priznanje koje grad Novi Sad ima. Tako da, ako prihvate danas odbornici, a nadam se da hoće, odluka je jednoglasna, Ivana Španović, sa pravom će biti laureat Februarske nagrade grada Novog Sada”, istakao je pre sednice Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Biografija predložene dobitnice Februarske nagrade i rezultati koje je postigla naveli su i Demokratsku stranku da podrži ovaj predlog. Izbor Ivane Španović za laureata Febraurske nagrade podržali su svi odbornici, a radikali su naveli kako je slavna atletičarka trebalo da ponese i Oktobarsku nagradu.

U nastavku je održana i radna sednica, čiji dnevni red je brojao 12 tačaka, ali ne i onih tačaka koje je opozicija očekivala.

“Ono što smo očekivali za ovu sednicu, očekivali smo izveštaj o stanju bezbednosti u gradu Novom Sadu, događaji koji su pokazali iza nas, da građani Novog Sada imaju razloga da se brinu i osećaj građana Novog Sada su nebezbedni u Novom Sadu i to je ono što Skupština grada Novog Sada, mora voditi računa i mora raspravljati na nekim od svojih narednih sednica”, rekao je demokrata dr Veljko Krstonošić.

Dnevni red je sadržao tačke koje su se ticale izgradnje infrastrukture, parking mesta, javnih garaža, a dodeljeni su i nazivi pojednim ulicama u gradu i prigradskim naseljima.

“Pa, u suštini nema tu ništa veliko sporno, pokriće se nekoliko postupaka vezano za donošenje odluka detaljne regulacije komentarisaćemo neke stvari, i po pitanju imenovanja novih ulica u gradu Novom Sadu neke stvari ćemo glasati za, neke protiv”, kazao je Đurađ Jakšićiz SRS.

S obzirom na najavljenu reorganizaciju gradske uprave, koja se nije našla na dnevnom redu, gradonačelnik je naveo da je reorganizacija pozitivna stvar i da će i to se uskoro naći pred odbornicima.

“Ja se nadam da ćemo ići na drugačiju organizaciju Uprave, da neće biti toliko uprava u Novom Sadu, nego eventualno samo dve sa sekreterijatima i da nema razloga da imenujemo 17 načelnika uprava, a da posle idemo na sekretare, da ne gomilamo funkcije, da zato u ovom trenutku v.d. stanje ne remeti nikakav rad. Neko iskustvo pokazuje da ovde stanje nije tako loše. Zato što ljudi, kad dobiju mandat na 4,5 godina, brzo zaborave na neku odgovornost. Sa političke strane, nisam neki protivnik, v.d. stanja u nekim aspektima”, rekao je Vučević.

Off4: Radna sednica završena je nakon nepunih dva sata zasedanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.