Sve više prijava lažnih ujeda pasa

VIDEO K9: Povodom milionskih cifara za odštete, na ime kako stvarnih, ali i sve češćih lažnih ujeda pasa lutalica, u Pasterovom zavodu proverili smo koliko je u našem gradu rasprostranjen fenomen sceniranja ujeda pasa radi novčane dobiti.

494

U protekloj godini najviše parničnih predmeta, čak 525 odnosilo se na naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica.

Tim povodom u Pasterovom zavodu naglašavaju da je poslednjih godina došlo do prave zloupotrebe prava na novčanu odštetu usled ujeda pasa.

[quote_box_center]“Pacijenti traže naš nalaz samo da su bili u Pasterovom zavodu, a onda advokati smišljaju čitav scenario na osnovu kojeg traže odštetu iz gradske kase”, kaže  dr Dušan Lalošević.[/quote_box_center]

Lalošević smatra da brojka od 525 ujeda na teritoriji našeg grada, prema podacima njihovog zavoda ne može biti realna.

[quote_box_center]“Imamo statistički dokaz da nam pacijenti ne govore istinu. Odmah na prijemu u Zavod uveli smo još jednu službu, komunalnog policajca i komunalnog inspektora, koji intervjuišu svakog takvog pacijenta kako bi utvrdili ko je, gde i na koji način naneo navodne ozlede”, rekao je Lalošević.[/quote_box_center]

Svi pacijenti koji su povređeni od strane životinja bivaju upućenu u ambulantu ovog zavoda, ističe naš sagovornik. Međutim, prema rečima dr Laloševića broj vakcinisanih protiv besnila nije ni približan broju ujeda, a na nivou cele zemlje u ovoj godini postoji tek nekoliko slučaja vakcinacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.