Sve veći kompleks KCV

VIDEO K9: Izrastao iz nekadašnje gradske bolnice pre 110 godina, Klinički centar Vojvodine neprestano ima potrebu za proširenjem kapaciteta. Novim urbanističkim planom ovaj kompleks, zajedno sa Medicinskim fakultetom Zavodom za transfuziju krvi i Pasterovim zavodom, zauzimaće površinu od 25 hektara.

177

Planom generalne regulacije Kliničkog centra Vojvodine, koji je do 17. juna za sugrađane bio na ranom javnom uvidu i u MZ Detelinara, predviđeno je proširenje kapaciteta ovog kompleksa, ali i Medicinskog fakulteta, Pasterovog i Zavoda za transfuziju krvi.

Podsetimo, Klinički centar Vojvodine razvijen je iz Velike gradske bolnice, koja je na toj lokaciji izgrađena 1909. godine. Najnovijim planom je uslovljeno zadržavanje objekata nekadašnje gradske bolnice, a urbanisti su obuhvatili oko 25 hektara između Futoške, Hajduk Veljkove, Prištinske i produžetka Ulice Novosadskog sajma.

Spartnost objekata je, kako je predviđeno, do tri etaže i eventualno potkrovlje, dok bi zgrada Poliklinike koja trenutno ima 6 spratova, mogla dobiti još jedan. Planom je predviđena i izmena namene namene prostora na kome se nalaze dve stambene kule sa samačkim stanovima uz produžetak Ulice Novosadskog sajma, a u severozapadnom delu kompleksa predviđena je i izgradnja javnog parkinga za potrebe KCV, ali i okolnih objekata.

Prištinska ulica, prema ovom planu, bila bi produžena i povezana sa Drinskom i Ulicom Mikole Kočiša, dok bi saobraćajnice u okviru centra bile proširene gde god je to moguće.

Predlozi i primedbe pristigli na ovaj rani javni uvid su tek u proceduri, a gradski odbornici na sednici u utorak pozabaviće se, između ostalog, izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici, koji su u petak prihvatili članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.