Sve tešnje veze školstva i privrede

VIDEO K9: Sajmovi za zapošljavanje studenata sve češće se organizuju na fakultetima u našem gradu, sa ciljem da povećaju šanse za nalaženje posla mladima nakon studiranja. Jedan od njih predstavljen je danas u holu Visoke poslovne škole strukovnih studija.

1
1154

Osim za studente ove obrazovne ustanove, sajam zapošljavanja otvoren je i za
mlade sa drugih fakulteta.

Praksa je pokazala da su ovakvi skupovi obostrano korisni, jer kompanije na taj način usmeravaju obrazovanje ka svojim potrebama, a studenti imaju veće šanse da se zaposle u struci po završetku studija.

Veliku pažnju na ovom skupu izazvao je robot specijalno napravljen za ovaj sajam
zapošljavanja. Naime, pored uobičajenog studijskog programa, profesori ove visoko
obrazovne ustanove planiraju da pokrenu i program za robotiku za koji postoji veliko
interesovanje i studenata i privrede.

“Naša ideja je da predstavimo ove robote koji su u stvari neki prvi korak. Želja nam je da od jeseni formiramo radionicu za robotiku koja bi u suštini imala neki cilj da primeni veštačku inteligenciju sa praksom tako da planiramo da kroz tu radionicu obučavamo studente uvod u rabotiku da ih obučavamo osnovama veštačke inteligencije, programiranje za android aplikacije”, rekao je Jovan Jegić, profesor Visoke poslovne škole.

Studenti su, prema njegovim rečima, veoma zainteresovani za ivu oblast koja je inovativna i kod nas i u svetu, a sa druge strane, kako je naveo, biće zadovoljene i potrebe privrede, gde postoji sve veći interes za primenu veštačke inteligencije u praksi.

1 KOMENTAR

  1. Ova Škola vrši upis na neakreditovane studije, profesorima su osporeni doktorati, a desetine studenata se prebacilo na druge visokoškolske ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.