Sve slabiji odziv za vakcinu protiv korone

VIDEO K9: Sve manji broj zaraženih kovidom 19 uslovio je i sve slabiji odziv na vakcinaciju protiv ovog virusa. Lekari i SZO ipak preporučuju imunizaciju jer virus i dalje prisutan, a Novosađani to mogu učiniti u Vakcionalnom punktu Doma zdravlja na Novom naselju, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

0
37

Broj registrovanih pacijenata sa kovidom-19 od početka godine znatno je manji u odnosu na prošlu godinu pa već pomalo zaboravljena, ali i dalje aktuelna tema u vezi sa korona virusom koji i dalje vlada jeste imunizacija.

Najčešća pitanja odnose se na to da li je sada uopšte potrebna vakcina, kao i buster doza i kome najviše.

U Novom Sadu dato je ukupno oko pola miliona doza cepiva protiv kovida-19 od početka pandemije. Odziv za vakcinaciju je trenutno u padu pa je ove godine do kraja marta buster dozu, odnosno bivalentnu Fajzerovu i Moderninu vakcinu primilo 1.333 građana.

Podaci takođe pokazuju da je do kraja marta ove godine 1.871 pacijenat bio pozitivan na kovid-19, od kojih je dva odsto bilo hospitalizovano zbog nastalih komplikacija.

Iz Doma zdravlja Novi Sad su saopštili da Vakcinalni punkt na Novom naselju ima novo radno vreme, pa građani vakcinu protiv korona virusa mogu da prime svakog radnog dana od 8 do 15 časova, dok je vikend neradan.

Onima kojima je potrebno da se vakcinišu trećom i četvrtom buster dozom, na raspolaganju su Fajzer i Moderna vakcine, a oni koji žele da obave imunizaciju po prvi put mogu birati Fajzer ili Sinofarm.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.