SVE MANJE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

691

(VIDEO K9) Svake godine tokom jula i avgusta meseca na putevima u Srbiji se dogodi najviše saobraćajnih nezgodaU letnjim mesecima povećan je međunarodni, tranzitni saobraćaj i procenat dužih – vangradskih putovanja, što povećava rizik od nezgoda, posebno kod neiskusnih vozača, kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja. Ipak, dobra vest je da se iz godine u godinu smanjuje procenat nezgoda, samim tim i broj onih koji izgube život.

Letnje mesece prate i povišene dnevne temperature koje utiču na smanjenje koncentracije i moći opažanja, posebno kod starijih osoba.Sve su to razlozi zbog kojih je u Srbiji tokom letnjih meseci znatno veća verovatnoća učestvovanja u saobraćajnoj nezgodi. Na svu sreću, prema podacima MUP-a, broj nezgoda smanjuje se iz godine u godinu. 

Povećan intenzitet saobraćaja, česte greške vozača zbog smanjene pažnje usled visokih temperatura i umora, nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno preticanje i nepoštovanje pravila saobraćaja su faktori koji utiču na povećano stradanje na putevima u ovom periodu. U Agenciji apeluju na vozače da na put krenu naspavani i odmorni, da izbegavaju noćnu vožnju, da poštuju ograničenja brzine, da koriste bezbednosti pojas i poštuju i ostala pravila saobraćaja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.