Sve jače žensko preduzetništvo

VIDEO K9: "Volim svoj život", poruka je druge konferencije u organizaciji Udruženja gradjana „Zlata“, koja je uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Čajetina i Javnog preduzeća "Gold gondola Zlatibor", održana u subotu u hotelu Palisad. Preduzetnice iz Srbije i zlatiborskog kraja su unapredile znanja o komunikaciji sa zaposlenima, emotivnom zdravlju i postavljanju ciljeva, a uz razmenu iskustava, došle su i do novih ideja.

0
50

Rodna ravnopavnost je oblast kojoj Čajetina poklanja posebnu pažnju kroz pružanje podrške svim institucijama i udruženjima koja se bave ženskim preduzetništvom, ženama na selu, ali i u urbanim sredinama, kao i kroz opredeljivanje sredstava za pokretanje biznisa, poručuju iz ove opštine.

U fokusu druge konferencije, pod nazivom „Volim svoj život“, bilo je žensko preduzetništvo, ali iz ugla emotivnog zdravlja, poslovnog i privatnog balansa i tehnika za unapređenje biznisa.

Ovo je druga konferencija koju organizuje Udruženje Zlata, prva je bila u novembru prošle godine, a u međuvremenu su imale četiri okupljanja. Skup u subotu bio je tematski podeljen na nekoliko oblasti, poslovna edukacija – ciljevi / poslovni i lični i biznis model, emotivna edukacija – emotivno zdravlje i komunikacija sa zaposlenima i predstavljanje lokalnih preduzetnica.

Ljudi su jedan od najvećih resursa koje ima svaka kompanija, zbog čega je potrebno uspostaviti dobru komunikaciju jer se na taj način podiže i produktivnost, o čemu je govorila psihoterapeutkinja i edukatorka dr Vesna Danilovac. Analiza biznisa i poslovnih ideja je pomogla učesnicima da zajednički prevaziđu prepreke uz sagledavanje novih perspektiva uz pravilno formulisanje ciljeva.

Najčešći izazov sa kojim se nose žene u biznisu je uspostavljanje ravnoteže između uloga preduzetnice, majke i supruge. Kako bi postigla zadovoljstvo ličnim izborima, razvojni put buduće preduzetnice, pored savladavanja osnovnih pravila poslovanja, podrazumeva i rad na sebi, na ličnom i profesionalnom nivou, zaključak je konferencije. Pauzu u predavanju učesnice su iskoristile za vožnju zlatiborskom Gold gondolom, a na Torniku su uživale u ručku koji je priređen u kafeu Vizitor.

Podršku za održavanje konferencije pružili su Opština Čajetina, Savet za rodnu ravnopravnost, JP „Gold gondola Zlatibor” , Inovacioni Biznis centar Zlatibor, Turistička organizacija Zlatibor, Regionalna razvojna Agencija Zlatibor, kao i brojni prijatelji udruženja, Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, Hotel Buket, Vinarija Čoka, hotel Palisad, Vip Casa Club , kafe Vizitor, Sirana ,,Zlatne Rudine” Gajevi, Papir UE, Gaga turs.

VIDEO/ TV Zlatibor

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.