Svakodnevno PLIVANJE odlično troši KALORIJE!

Da li znate da plivanje troši kalorije podjednako dobro kao i trčanje? Plivanje, osim što je zabavno, odlično je za mršavljenje i zatezanje celog tela.

315

Ukoliko imate višak kilograma a naporno vam je hodati, a kamoli raditi nešto drugo, plivanje je onda najbolji izbor za vas.

Iako naprežete celo telo napor nije toliko veliki. Rekreativno plivanje je fizička aktivnost koja se preporučuje i trudnicama i starim licima, a ako mogu oni možete i vi!

Plivanje je ujedno i odličan način da se rešite celulita na butinama.

Koliko će plivanje da potroši kalorija zavisi od intenziteta pokreta, ali prosek je oko 600 kalorija na sat. Isto toliko u proseku troši i trčanje ili vožnja bicikla.

Plivanje potpomaže mršavljenje i to je dokazano. Naučnici su merili obim struka i kukova kod plivača i neplivača i pokazalo se da je plivanje zaista efikasan način da se rešite sala sa stomaka.

Kao i kod trčanja ili vožnje bicikla, najbolji način da plivanje potroši unete kalorije jeste intervalni trening. To znači da bi trebalo da kombinujete sporije i brže pokrete. Intervalni trening je zanimljiviji kada se uključe i različiti stilovi plivanja. Intervalni trening možete sprovesti plivajući dužinom bazena punom snagom u jednom pravcu pa zatim lagano i opuštajuće nazad.

Iskombinujte sve stilove plivanja i odradićete ODLIČAN trening koji zateže celo telo.

Bolji razlog da uskočite u vodu vam ne treba. Samo napred!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.