Svakodnevno PLIVANJE odlično troši KALORIJE!

Da li znate da plivanje troši kalorije podjednako dobro kao i trčanje? Plivanje, osim što je zabavno, odlično je za mršavljenje i zatezanje celog tela.

0
395

Ukoliko imate višak kilograma a naporno vam je hodati, a kamoli raditi nešto drugo, plivanje je onda najbolji izbor za vas.

Iako naprežete celo telo napor nije toliko veliki. Rekreativno plivanje je fizička aktivnost koja se preporučuje i trudnicama i starim licima, a ako mogu oni možete i vi!

Plivanje je ujedno i odličan način da se rešite celulita na butinama.

Koliko će plivanje da potroši kalorija zavisi od intenziteta pokreta, ali prosek je oko 600 kalorija na sat. Isto toliko u proseku troši i trčanje ili vožnja bicikla.

Plivanje potpomaže mršavljenje i to je dokazano. Naučnici su merili obim struka i kukova kod plivača i neplivača i pokazalo se da je plivanje zaista efikasan način da se rešite sala sa stomaka.

Kao i kod trčanja ili vožnje bicikla, najbolji način da plivanje potroši unete kalorije jeste intervalni trening. To znači da bi trebalo da kombinujete sporije i brže pokrete. Intervalni trening je zanimljiviji kada se uključe i različiti stilovi plivanja. Intervalni trening možete sprovesti plivajući dužinom bazena punom snagom u jednom pravcu pa zatim lagano i opuštajuće nazad.

Iskombinujte sve stilove plivanja i odradićete ODLIČAN trening koji zateže celo telo.

Bolji razlog da uskočite u vodu vam ne treba. Samo napred!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.