Svakodnevna borba protiv divljih deponija

VIDEO K9: Ulice Novog Sada svakodnevno čisti 130 radnika "Čistoće", sa odgovarajućim vozilima i mašinama, a pored redovnog posla ovo preduzeće angažovano je i na uklanjanju divljih deponija sa javnih površina. Velike divlje deponije koje periodično niču na određenim lokacijama u našem gradu ne predstavljaju veliki problem za "Čistoću" koja ih uklanja odmah po nalogu nadzornog organa ili komunalne inspekcije.

0
12

Ulice Novog Sada svakodnevno čisti 130 radnika “Čistoće”, sa odgovarajućim vozilima i mašinama, a pored redovnog posla ovo preduzeće angažovano je i na uklanjanju divljih deponija sa javnih površina.

Velike divlje deponije koje periodično niču na određenim lokacijama u našem gradu ne predstavljaju veliki problem za “Čistoću” koja ih uklanja odmah po nalogu nadzornog organa ili komunalne inspekcije.

Odbačena bela tehnika ili elektronika u žbunju odavno nije novost za radnike “Čistoće” na terenu, kaže Jankov.

Svakodnevno, u tri smene, sa dva vozila, ekipe radnika Čistoće kruže gradom i sakupljaju te male divlje deponije, navodi Jankov. Ona je podetila sugrađane da ukoliko razmišljaju o zameni starog nameštaja ili tehnike novim, o renoviranju stana ili bilo kakvog posla tokom kojeg će imati veću količinu otpada, unapred razmišljaju kako će se tog otpada i rešiti.

U krajnjem slučaju, kazala je Jankov, sav taj otpad ili odbačene stvari sugrađani mogu da odnesu na gradsku deponiju gde je prijem potpuno besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.