Suzavcem u borbi za vlast

VIDEO K9: Vanrednu sednicu Skupštine opštine Bela Crkva, na kojoj je trebalo da bude smenjen predsednik opštine Stanko Petrović iz Demokratske stranke, obeležili su incidenti tokom kojih je bačen i suzavac. Izjave o tome šta se dogodilo potpuno su oprečne, ali su svi saglasni da je do nasilja došlo.

896

Aktivisti DS i LSV u Beloj Crkvi nasiljem su pokušali da spreče održavanje sednice Skupštine opštine, na kojoj je trebalo da bude promenjena vlast u toj opštini, nakon što je jedan odbornik iz Jedinstvene Srbije prešao u naprednjake, rečeno je danas u Srpskoj narpednoj stranci.

“Više od sto pristalica Demokratske stranke pokušalo je da na silu uđe u salu Skupštine opštine. Bacili su suzavac. Jedan odbornik LSV, koja je takođe učestvovala u incidentu, je pokušao da prevrtanjem stolova izazove incident. I to je nešto što zabrinjava”, naveo je Igor Mirović u ime Pokrajinskog saveta SNS.

Mirović je dodao da SNS osuđuje incident i traži od nadležnih organa da istraže slučaj. Prema navodima naprednjaka, sednica Skupštine opštine Bela Crkva bila je zakazana u zakonskom roku. Mirović je demantovao navode pojedinih medija da su predstavnici naprednjaka, zapravo, bili ti koji su izazvali incident.

 

“Onaj ko u ovom trenutku ima većinu, njemu ne odgovara nasilje, jer on jednostavnim dizanjem ruku može da ispolji političku volju izabranih predstavnika”, izjavio je Mirović.

Sa druge strane, Demokrate tvrde da im jutros nije bilo dozvoljeno da uđu u zgradu Skupštine opštine i da su naprednjaci prskali biber-sprej na njih, kako ne bi prisustvovali sednici. U Demokratskoj stranci kažu da je incident u Beloj crkvi nastavak represije kakva do sada nije viđena, i da su predstavnici Srpske napredne stranke želeli nasilno da forimraju vlast u ovoj opštini.

“Ovaj način fizičkog obračuna sa svojim neistomišljenicima je već viđen u Mionici i upozoravamo javnost da će se to očigledno nastaviti. Pozivamo lično premijera Aleksandra Vučića da spreči nasilje u Srbiji koje se širi kao metastaza karcinoma u organizmu i da konačno dobijemo jedno uređeno društvo u kome ćemo na izborima u aprilu imati priliku da smenimo ovu lošu vlast koja ništa ne čini u korist građana”, rekao je Dragan Šutanovac, ministar unutrašnjih poslova Vlade u senci DS.

U Demokratskoj stranci navode da je inicijativu za smenu predsednika ove opštine podržalo samo 11 od ukupno 33 odbornika, koliko ih ima u Skupštini. DS i LSV smatraju da su prekršeni članovi Poslovnika Skupštine opštine Bela Crkva, kao i Zakona o lokalnoj samoupravi i pozivaju premijera Aleksandra Vučića da uvede red i odmah raspiše izbore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.