Suverenitet i za trgovinu

VIDEO K9: Nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić ocenio je da je suvereno pravo Srbije i to da sama odlučuje sa kojim zemljama će imati trgovinske odnose.

69

Ministar Rasim Ljajić je u oktobru izjavio da Srbija ne ulazi u Evroazijsku uniju i dodao je da „nas niko tamo nije ni zvao“, kao i da je reč o ekonomskoj uniji.

Prema njegovim rečima, kritike koje su pratile potpisivanje tog sporazuma „ili su posledice teškog neznanja ili teške zlonamere“. O tome šta će doneti saradnja sa Evroazijskom unijom za našu zemlju, govori nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić i premijeri Rusije, Belorusije, Kazahstana, Jermenije i Kirgistana i predsedavajući Kolegijuma Evroazijske ekonomske komisije su 25.oktobra u Moskvi potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

Sporazum će stupiti na snagu pošto ga ratifikuju parlamenti svih šest država potpisnica. Tržište Evroazijske ekonomske unije čini preko sto osamdeset tri miliona ljudi a ukupan bruto nacionalni proizvod ovih zemalja iznosi jedan koma devet triliona američkih dolara. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.