Suverenitet i za trgovinu

VIDEO K9: Nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić ocenio je da je suvereno pravo Srbije i to da sama odlučuje sa kojim zemljama će imati trgovinske odnose.

79

Ministar Rasim Ljajić je u oktobru izjavio da Srbija ne ulazi u Evroazijsku uniju i dodao je da „nas niko tamo nije ni zvao“, kao i da je reč o ekonomskoj uniji.

Prema njegovim rečima, kritike koje su pratile potpisivanje tog sporazuma „ili su posledice teškog neznanja ili teške zlonamere“. O tome šta će doneti saradnja sa Evroazijskom unijom za našu zemlju, govori nekadašnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić i premijeri Rusije, Belorusije, Kazahstana, Jermenije i Kirgistana i predsedavajući Kolegijuma Evroazijske ekonomske komisije su 25.oktobra u Moskvi potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

Sporazum će stupiti na snagu pošto ga ratifikuju parlamenti svih šest država potpisnica. Tržište Evroazijske ekonomske unije čini preko sto osamdeset tri miliona ljudi a ukupan bruto nacionalni proizvod ovih zemalja iznosi jedan koma devet triliona američkih dolara. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.