Sutra završni ispit iz srpskog

VIDEO K9: Učenike osmih razreda osnovnih škola sutra čeka polaganje završnog ispita iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u četvrtak će rešavati zadatke iz matematike, a u petak kombinovani test.

0
16

Budući srednjoškolci sutra polažu završni ispit iz srpskog jezika.

Testovi za malu maturu dostavljeni su danas Leskovcu i Vranju u pratnji policije. Prema rečima ministra prosvete Branka Ružića, ovi testovi su lakši od probnog, strukturirani su u skladu sa uslovima u kojima je odvijan proces obrazovanja, sa većim brojem takozvanih zatvorenih pitanja sa ponuđenim odgovorima.

Ove će godine malu maturu polagati nešto više od 68.000 osmaka, tako da niko neće ostati neupisan, kazao je Ružić u gostovanja na TV Prva.

U školama koje imaju do 50 osmaka testovi će biti rađeni u fiskulturnoj ili svečanoj sali uz prisustvo kontrolora, a u ostalim školama će biti do 12 učenika u učionici uz dva kontrolora.

Osmaci sutra polažu završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u četvrtak iz matematike, a u petak ih čeka kombinovani test. Đaci su dužni da u školu dođu najkasnije do 8,15 sati sva tri dana održavanja ispita, dok samo testiranje počinje u 9 časova i traje 120 minuta.

Na završnom ispitu nije dozvoljeno korišćenje mobilnih telefona, kalkulatora, beležaka, papira, niti drugih materijala koji ne spadaju u propisan pribor za ispit.

Osnovne škole objaviće preliminarne rezultate završnog ispita 27. juna do 10 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.