Sutra u šetnju Fruškom gorom

VIDEO K9: Planinarsko društvo "Naftaš" sutra organizuje jednodnevnu šetnju Fruškom gorom. Ruta, dugačka oko 20 kilometara startuje od Starih Ledinaca, a završava se u Paragovu.

418

Jednom sedmično i to subotom, Planinarsko društvo “Naftaš” organizuje šetnju po najvišoj vojvođanskoj planini, Fruškoj gori, bez obzira na vremenske uslove i broj zainteresovanih koji vole šetnju u prirodi.

“Ovog vikenda, odnosno sutra, imamo šetnju s našim vodičem Milanom Markovićem koji vodi jednu vrlo lepu šetnju od Starih Ledinaca, odakle se pešači do Lazinog vira, pa do stolice Paragova. Dužina staze je oko 20 kilometara, visinska razlika je 1.000 metara, što spada u srednje teške staze. I za tu šetnju treba malo bolja kondicija i to nije za početnike”, istakla je Jelena Ivkov iz PD “Naftaš”.

Onima manje pripremljenim i početnicima u ovom rekreativnom sportu, planinari “Naftaša” preporučuju da se strpe do narednog vikenda, kada će opet biti neka nova šetnja čiju će rutu pronaći na njihovom sajtu.

“Između ostalog, organizujemo i šetnje po Fruškoj gori za škole, kao i za sve zainteresovane građane i to ne moraju biti isključivo planinari”, navela je Ivkov.

Planinari u ovom novosadskom društvu organizuju i školu za planinare u kojoj početnici mogu da nauče sve o planinarenju, orijentaciji u prirodi i prvoj pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.