Sutra Svečana sednica Skupštine grada Novog Sada

VIDEO K9: Konačne odluke o dodelama gradskih priznanja, Oktobarske nagrade i Novembarske povelje, biće donete sutra na Svečanoj sednici Skupštine Novog Sada.

0
43

Svečana sednica Skupštine grada Novog Sada, na kojoj će odbornici doneti odluke o dodeli Oktobarske nagrade i Novembarske povelje za 2021. godinu, biće održana sutra u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica novosadskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović.

Podsetimo, Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada, predložila je za Oktobarsku nagradu laureate Tehničku školu „Pavle Savić“, zatim našu stonoteniserku i paraolimpijku Borislavu Perić – Ranković i posthumno fotografa Jaroslava Papa.

Za Novembarsku povelju predloženi su JKP „Novosadska toplana“, Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“, Crveni krst Novog Sada, predsednik i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifkoviću i Ustanova za izradu tapiserija „Atelja 61“.

Ona se osvrnula i na važne datume zbog kojih su ustanovljena ova najviša gradska priznanja, poručivši da su oni važni za Novi Sad, AP Vojvodinu i Srbiju. Novi Sad, 23. oktobar, 9. novembar i 25. novembar, obeležava kao najznačajnije datume u svojoj istoriji koji su u različitim istorijskim trenucima donosili slobodu na ovim prostorima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.