Sutra štrajk upozorenja u Pošti

VIDEO K9: Sindikat PTT Srbije doneo je odluku da sutra, simbolično, u minut do 12 stupi u jednočasovni štrajk upozorenja. Kako se navodi u saopštenju, štrajk upozorenja biće organizovan kao znak protesta prema Vladi i poslovodstvu Pošte zbog neispunjenja zahteva radnika.

0
1227

“Javnost i osnivač moraju da znaju da je Pošta uspešno preduzeće na račun svojih zaposlenih, čime se urušava stabilnost preduzeća”, navodi se u saopštenju sindikata Pošte Srbije.

Štrajkači su svoje zahteve naveli u tri tačke. Prvo traže od Vlade da im se vrate zarade koje su im, kako navode, “nepravedno i neopravdano umanjene”. Oni dodaju i da su njihove zarade daleko ispod republičkog proseka.

Takođe, traže od Vlade da ukine Uredbu o zabrani zapošljavanja i traže poštovanje Kolektivnog ugovora za JP Pošta Srbije.

Na kraju saopštenja navodi se i da radnici traže smenu direktorke preduzeća.

U cilju uspostavljanja pravog socijalnog dijaloga i prevazilaženja problema, u sindikatu kažu da očekuju od nadležnog ministra da obezbedi što hitniji sastanak svih relevantnih subjekata.

Kako se dalje navodi, Sindikat PTT će u pravi štrajk, ukoliko se stvari ne promene, ući nakon izbora, čime će, kako kažu, pokazati da nisu politički motivisani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.