Sutra Srbija pešači

VIDEO K9: Sutra Srbija – hoda. Naime u više od 60 gradova naše zemlje sutra je "Dan pešačenja", akcija koju je pokrenuo Planinarski savez Srbije u cilju promocije zdravog načina života. Pešačiće se ulicama, parkovima, prirodom i planinama naše zemlje.

136

Nacionalna akcija „Dan pešačenja – Srbija 2019“ pod sloganom „Srbija hoda“ biće održana sutra, u subotu 14. septembra, u više od 60 gradova i mesta.

Ovu najveću nacionalnu akciju pokrenuo je Planinski savez Srbije, a podržalo je preko 70 naših planinarskih klubova i društava, sve u cilju razvoja zdravog načina života.

Novosađani će pešačiti stazama grada i Fruške gore u prisustvu planinarskih vodiča. Polazak je zakazan za sutra u 9 časova sa Trga slobode kod Miletićevog spomenika, a trasa vodi kroz Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu, kroz Dunavski park do Keja, mosta „Duga“, pa preko na Petrovaradinsku tvrđavu i dalje kroz „Ribnjak“ do Kameničkog parka.

Pešaci sa boljom kondicijom iz Kameničkog parka biće podeljeni u dve grupe, pa će jedni hodati ka Popovici, a drugi dužom stazom ka Glavici, do planinarskih domova.

Povratak u Novi Sad, po slobodnom izboru, planiran je u popodnevnim satima redovnim gradskim prevozom sa Paragova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.