Sutra Srbija pešači

VIDEO K9: Sutra Srbija – hoda. Naime u više od 60 gradova naše zemlje sutra je "Dan pešačenja", akcija koju je pokrenuo Planinarski savez Srbije u cilju promocije zdravog načina života. Pešačiće se ulicama, parkovima, prirodom i planinama naše zemlje.

0
155

Nacionalna akcija „Dan pešačenja – Srbija 2019“ pod sloganom „Srbija hoda“ biće održana sutra, u subotu 14. septembra, u više od 60 gradova i mesta.

Ovu najveću nacionalnu akciju pokrenuo je Planinski savez Srbije, a podržalo je preko 70 naših planinarskih klubova i društava, sve u cilju razvoja zdravog načina života.

Novosađani će pešačiti stazama grada i Fruške gore u prisustvu planinarskih vodiča. Polazak je zakazan za sutra u 9 časova sa Trga slobode kod Miletićevog spomenika, a trasa vodi kroz Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu, kroz Dunavski park do Keja, mosta „Duga“, pa preko na Petrovaradinsku tvrđavu i dalje kroz „Ribnjak“ do Kameničkog parka.

Pešaci sa boljom kondicijom iz Kameničkog parka biće podeljeni u dve grupe, pa će jedni hodati ka Popovici, a drugi dužom stazom ka Glavici, do planinarskih domova.

Povratak u Novi Sad, po slobodnom izboru, planiran je u popodnevnim satima redovnim gradskim prevozom sa Paragova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.