Sutra sednica Skupštine Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je za utorak, 18. oktobar prvu sednicu jesenjeg zasedanja.

0
26
FOTO/Wikipedia
FOTO/Wikipedia

Na dnevnom redu sednice je predlog izmena i dopuna Zakona o ministarstvima, koji je podnelo 148 narodnih poslanika.

Prema tom predlogu, Vlada će imati 25 resora, od kojih su četiri nova – Ministarstvo za javna ulaganja, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ostaju Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ostaju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vlada će imati i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo kulture, Ministarstvo sporta i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Aktuelna Vlada ima 21 resor. 

Autor: FoNet

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.