Sutra sednica Skupštine grada

VIDEO K9: Sutra zasedaju odbornici Novog Sada. Početak sednice zakazan je za deset sati, a na dnevnom redu je preko 40 tačaka. Među najvažnijima su izbor novog direktora ZIG-a, izbor novog člana gradskog veća za finansije i imenovanje novog direktora SPENS-a.

519

Kako je najavljeno, sutra će za novog direktora Zavoda za izgradnju grada biti imenovan dosadašnji člani Gradskog veća zaduženi za finansije Dejan Mandić, inače kadar SNS.

Iako je kao najveći kandidat da nasledi Gorana Višnjića na čelu ZIG-a slovio Vladimir Stojković, član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove, na kraju je u vrhu novosadskih naprednjaka odlučeno da tu funkciju, ipak, preuzme Mandić.

Na Skupštini grada će biti izabran i novi član veća koji će zameniti Mandićevo upražnjeno mesto i to će, kako Kanal 9 nezvanično saznaje, biti Aleksandra Radak koja je do sada bila načelnica Gradske poreske uprave.

S druge strane, funkciju direktora u SPENS-u preuzeće Aleksandar Šukić iz DSS-a. Promena direktora u Spensu je posledica koalicionog dogovora između DSS i SNS. Naime, dosadašnji direktor Milan Balać koji je ranije bio u DSS nedavno je preleteo u SNS, pa su naprednjaci svom koalicionom partneru i praktično vratili direktorsku funkciju u ovom preduzeću.

Na Skupštini grada će u petak biti razmotren i šestomesečni izveštaj o budžetu grada, kao i izveštaji o poslovanju većine javnih preduzeća za 2014. i prvu polovinu 2015. godine. Odbornici će dati i saglasnost da jedan prolaz u Zmaj Jovinoj ulici dobije ime po muzičkoj legendi Milanu Mladenoviću, kao i da prolaz iza Sinagoge u pravcu Petra Drapšina ponese ime po istaknutom Novosađaninu i istoričaru, publicisti Pavlu Šosbergeru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.