Sutra sednica Skupštine grada

VIDEO K9: Na sednici Skupštine Novog Sada sutra će se pred odbornicima naći više od trideset tačaka dnevnog reda. Među njima su predlozi odluka vezanih za izgradnju dva nova objekta Centra za socijalni rad, rekonstrukciju zgrade MUP-a kao i Doma zdravlja kod Dunavskog parka, kao i odluka o izboru direktora tri javno komunalna preduzeća, Tržnice, Stana i Novosadske toplane.

0
19

17. Sednica Skupštine Grada Novog Sada biće održana sutra sa početkom u 10 časova u Velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, a gradski odbornici odlučivaće o više od 30. tačaka koje će biti na dnevnom redu.

Među predloženim odlukama najviše je onih iz oblasti urbanizma, pa će se tako na dnevnom redu naći izmene i dopune pojedinih planova generalne i detaljne regulacije, kao i odluke o izradi planova.

Odbornice i odbornici raspravljaće i o odlukama o uspostavljanju saradnje Novog Sada i Istočnog Sarajeva, odnosno Novog Sada i Aleksandrije iz Egipta.

Na dnevnom redu je i nekoliko tačaka koje se odnose na komunalna preduzeća, poput izveštaja o realizaciji programa poslovanja za prošlu godinu „Parking servisa“ i JGSP-a, te davanja saglasnosti na izmene Programa poslovanja JKP „Čistoća“ za 2021.

Odbornice i odbornici raspravljaće i o Izveštaju o radu Agencije za energetiku u 2020, kao i o davanju saglasnosti na raspodelu dobiti „Parking servis“ za prošlu godinu. Na dnevnom redu su i rešenja o imenovanju direktora „Novosadske toplane“, „Stana“ i „Tržnice“.

Skupština grada sutra će razmotriti i Predlog odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Grada Novog Sada, kojom se uređuju uslovi i načini rešavanja stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, a za stanove u zgradi u Ulici Stanoja Stanojevića.

Na sednici će biti reči i o izveštajima o radu u 2020. godini Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ za 2020. godinu, zatim Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin“, te o raspisivanju i sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Muzeja Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.