Sutra ponovljeni izbori

VIDEO K9: Sutra će od 7 do 20 sati biti održani ponovljeni izbori za republičke i pokrajinske parlamente na svim biračkim mestima koji su poništeni nakon izbora 21. juna. Zbog pogoršavanja epidemiološke situacije posmatrači iz CRTE i Cesida saopštile su da neće pratiti sutrašnje izbore.

0
23

Glasanje za poslanike Skupštine Srbije biće sutra ponovljeno na 234 biračka mesta koje je RIK poništila uglavnom zbog nepravilnosti u zapisnicima nakon opštih parlamentarnih izbora održanih 21. juna.

Pravo glasa na ovim izborima ima 203.012 građana koji će od 7 do 20 časova glasati. Biračka mesta se zatvaraju u 20 časova i na njima važe ista pravila koja su važila i na glasanju pre desetak dana.

U Vojvodini će, pored republičkih, biti održani ponovljeni izbori na 23 biračka mesta koja je poništila Pokrajinska izborna komisija. Građani će za poslanike Skupštine Vojvodine glasati na pet biračkih mesta u Zrenjaninu, četiri u Beočinu, tri u Žitištu, po dva u Novom Sadu, Pančevu i Sečnju i na po jednom biračkom mestu u Alibunaru, Novom Bečeju, Subotici, Temerinu i u Sremskoj Mitrovici.

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Crta) odlučio je da ne posmatra ponavljanje glasanja, zbog trenutne epidemiološke situacije.

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) saopštio je da neće biti u mogućnosti da posmatra ponovljeno glasanje iz dva razloga, zbog pogoršavanja epidemiološke situacije, a posebno u pojedinim opštinama i gradovima u kojima je između dva glasanja uvedena i vanredna situacija, ali i zbog toga što je, kako navode, posmatranje ponovljenog glasanja dodatno usložnjeno činjenicom da posmatračke misije nemaju pravo na doakreditaciju posmatrača čime su limitirani u pokrivanju svih biračkih mesta na kojima dolazi do ponavljanja glasanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.