Sutra počinje završni ispit za osnovce

VIDEO K9: Osnovce osmih razreda naredna tri dana očekuju završni ispiti male mature, koje će, zbog epidemije korona virusa, polagati u posebnim uslovima.

13

Testom iz srpskog jezika u sredu u 9 sati počinje polaganje završnog ispita za učenike osmog razreda. Prekosutra je test iz matematike, a u petak kombinovani test sa zadacima iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije.

Ministarstvo prosvete zbog pandemije Kovida 19 donelo je preporuku prema kojoj u učionici ne sme biti više od devetoro dece, s kojima će biti dva dežurna nastavnika.

Deci je preporučeno da nose maske, dok je za nastavnike to obaveza. Iz Ministarstva takođe apeluju na roditelje da, ako primete bilo kakve simptome kod dece, decu ne šalju u školu i da sačekaju avgustovski rok jer, kako kažu, ima dovoljno mesta da se upišu svi učenici. Zadaci okviru svakog testa podeljeni su po težini i grupisani su na osnovu tri nivoa znanja, osnovnog, srednjeg i naprednog.

Učenik na osnovu uspeha na završnom ispitu može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testovima iz srpskog i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu. Nadležni su najavili da će 23. juna do 8.00 biti objavljeni rezultati, a da nakon toga sledi rok za žalbe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.