Sutra otvarnje deonice autoputa Miloš Veliki od Novog Beograda do Surčina

Javno preduzeće "Putevi Srbije" najavilo je da će sutra za saobraćaj biti otvorena deonica autoputa "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina.

0
65

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture upravo izdalo rešenje o otvaranju za saobraćaj ovog puta.

Kako je ranije najavljeno, saobraćajnicu će sutra u 11 sati otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Deonica autoputa “Miloš Veliki”, od Novog Beograda do Surčina, dugačka je 7,9 kilometara, a u nju je uloženo 70,9 miliona dolara.

Deonica će građanima Novog Beograda i Zemuna biti najbrža veza sa autoputem “Miloš Veliki” i skratiće im put za oko 10 kilometara, jer će im omogućiti da se iz Vojvođanske i Ulice dr Ivana Ribara na Novom Beogradu direktno uključe na autoput “Miloš Veliki” umesto dosadašnjeg ulaska preko dela autoputa Beograd–Zagreb.

Projektovana je za brzinu od 80 kilometara na čas i na njoj se nalaze četiri mosta i dva nadvožnjaka.

Deonica ima po tri trake širine 3,5 metra u svakom smeru, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i biciklističku stazu širine 2,2 metra.

Komercijalni ugovor sa kineskom kompanijom “China Communications Construction company”, za izgradnju deonice od Novog Beograda do Surčina, potpisan je u avgustu 2019.

Radovi na ovoj saobraćejnici su počeli u martu 2021. godine, što je bilo kasnije od planiranog zbog pandemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.