Sutra na Štrandu tribina “Ja imam moć”

Tribina "Ja imam moć" biće održana u nedelju, 30. avgusta na centralnom platou Štranda. Tribinu organizuju udruženje "Plasmatis" i grupa "2 minuta tišine", a biće reči o tome kako da postanemo društvo od akcije, a ne reakcije. Na tribini će se razgovarati i o civilnom angažovanju, građanskoj inicijativi, pravima koja su garantovana Ustavom, vršnjačkom nasilju i bezbednosti.

493

Učesnici tribine će biti docentkinja na Pravnom fakultetu, Dragana Ćorić, sociološkinja Bojana Kulačin, čovek koji je promenio krivični zakon, Slobodan Jovanović, predstavnik “2 minuta tišine” Vladimir Jovanović i dugi. Moderator je Vanja Marčić iz udruženja “Plasmatis”.

Drugi segment tribine biće posvećen trenutnim ekološkim problemima – zagađivanju Dunava, pa će se potpisivati peticija kojom se od nadležnih traži da pooštre kontrole onih koji zagađuju reku ispuštanjem sumnjivog otpada, ali se zahteva i da se postave prečistači otpadnih voda na postrojenja koja Dunav doživljavaju kao kanalizaciju.

U okviru tribine prikupljaće se i novac za kupovinu računara za Dunju Jovanović, devojčicu kojoj predstoji izloacija zbog komplikovane transplantacije koštane srži.

Program će početi u 15 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.