Sutra javna rasprava o Nacrtu zakona o klimatskim promenama

VIDEO K9: Klimatske promene dotiču i Srbiju, a ocene stručnjaka su da će naš region u narednim godinama biti najpogođeniji poplavama i sušama. Javna rasprava o Nacrtu zakona o klimatskim promenama biće održana sutra, u petak, 16. marta u amfiteatru Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

430

Nacrt Zakona o klimatskim promenama sačinjen je u okviru rada radnih grupa čiji su učesnici bili predstavnici institucija Vlade i Autonomne Pokrajine Vojvodine, Privredne komore Srbije, javnih preduzeća, Stalne konferencije gradova i opština i organizacija civilnog društva.

Sama priprema nacrta Zakona realizovana je uz pomoć EU kroz dva tvining projekta vredna preko milion evra, koji se odnose na prilagođavanje klimatskim promenama. Zakon i svi prateći dokumenti biće preduslov za integracije Srbije u EU, ali i prilagođavnje domaće privrede međunarodnim ekonomskim okolnostima.

Ovaj zakona će, kada bude usvojen, omogućiti strateško planiranje i bolju adaptaciju na izmenjene klimatske uslove, što bi Srbiju moglo da košta između 12 i 15 milijardi evra.

Javna rasprava o Nacrtu ovog zakona, koju organizuje Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, biće održana sutra u Novom Sadu u u amfiteatru Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode u Radničkoj 20a, sa početkom u 11 časova.

Raspravi će prisustvovati pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić sa saradnicima, i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.