Sutra javna rasprava o Nacrtu zakona o klimatskim promenama

VIDEO K9: Klimatske promene dotiču i Srbiju, a ocene stručnjaka su da će naš region u narednim godinama biti najpogođeniji poplavama i sušama. Javna rasprava o Nacrtu zakona o klimatskim promenama biće održana sutra, u petak, 16. marta u amfiteatru Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

395

Nacrt Zakona o klimatskim promenama sačinjen je u okviru rada radnih grupa čiji su učesnici bili predstavnici institucija Vlade i Autonomne Pokrajine Vojvodine, Privredne komore Srbije, javnih preduzeća, Stalne konferencije gradova i opština i organizacija civilnog društva.

Sama priprema nacrta Zakona realizovana je uz pomoć EU kroz dva tvining projekta vredna preko milion evra, koji se odnose na prilagođavanje klimatskim promenama. Zakon i svi prateći dokumenti biće preduslov za integracije Srbije u EU, ali i prilagođavnje domaće privrede međunarodnim ekonomskim okolnostima.

Ovaj zakona će, kada bude usvojen, omogućiti strateško planiranje i bolju adaptaciju na izmenjene klimatske uslove, što bi Srbiju moglo da košta između 12 i 15 milijardi evra.

Javna rasprava o Nacrtu ovog zakona, koju organizuje Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, biće održana sutra u Novom Sadu u u amfiteatru Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode u Radničkoj 20a, sa početkom u 11 časova.

Raspravi će prisustvovati pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić sa saradnicima, i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.