Sutra dodela Pupinove nagrade Matice srpske

Pupinove nagrade Matice srpske biće dodeljene u sredu, 22. marta, u 13 sati, u prostorijama Matice srpske.

0
627

Za Pupinovu nagradu Matice srpske za 2017. godinu stiglo je 9 studentskih radova sa univerziteta u Beogradu, Zrenjaninu, Nišu i Novom Sadu, a s obzirom na visok kvalitet radova, doneta je odluka da se ove godine dodele dve prve nagrade i tri druge nagrade, saopšteno je iz Matice srpske.

Prva nagrada ravnopravno je pripala Ireni Spasojević za diplomski rad na Fakultetu za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu i Nikoli Simiću za master rad na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Ravnopravni dobitnici druge nagrade su Tijana Delić za master rad na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, zatim Jovana Perović za master rad na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Ana Dobrota za master rad na Fakultetu za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu.

Pupinova nagrada Matice srpske ustanovljena je u spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora ove ustanove, a za studentske radove koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodnomatematičkim disciplinama kojima se bavio ovaj naučnik.

Nagrada se dodeljuje od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske za najbolje diplomske, master, magistarske i druge naučne radove studenata redovnih studija u prethodnom trogodišnjem periodu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.