Sutra dan borbe protiv siromaštva

VIDEO K9: Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva u cilju promovisanja svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva i bede u svim zemljama, a naročito u zemljama u razvoju.

0
39

Svetski dan borbe protiv siromaštva, 17. oktobar, obeležava se od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika posvećenog borbi protiv siromaštva u Parizu okupilo oko 100.000 ljudi u čast žrtava ekstremnog siromaštva, nasilja i gladi. U Novom Sadu je ovaj dan, prigodno, obeležen u Narodnoj kuhinji gradskog crvenog krsa.

Crveni krst Novog Sada, kako je istaknuto, realizuje program Narodne kuhinje neprekidno od 1993. godine.

Već desetu godinu za redom, ovom prilikom, Rotari klub Novi Sad donira svakom korisniku Narodne kuhinje po pet kilograma jabuka, a pored toga ove godine korisnici su dobili cegere od Crvenog krsta Srbije kao i kekse od Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Prema procenama Ujedinjenih Nacija u svetu broj siromašnih ili onih koji su na pragu siromaštva iznosi više od 2, 2 milijarde ljudi.

Stopa rizika od siromaštva u Srbiji je prošle godine iznosila 23,2 odsto, a predstavlja procenat lica čiji su raspoloživi prihodi ispod praga rizika od siromaštva, koji je u 2019. mesečno iznosio 19.381 dinar prosečno za jednočlano domaćinstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.