Sutra besplatni zdravstveni pregledi povodom Dana oralne higijene i Dana borbe protiv raka dojke

Dom zdravlja “Novi Sad” sutra će, u sredu 20. marta obeležiti dva datuma, Nacionalni dan borbe protiv raka dojki i Svetski dan oralnog zdravlja.

150

Preventivni centar Doma zdravlja Nacionalni dan borbe protiv raka dojki obeležiće edukacijom žena na torzo-simulatoru u objektu „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ od 09 do 11 časova.

Sve žene, koje budu toga dana došle, moći će da se edukuju samopregledu dojki i faktorima rizika za nastanak raka dojki.

Lekari i medicinske sestre će toga dana nositi ružičaste vrpce, simbol borbe protiv raka dojke, a članice Asocijacije za unapređenje zdravlja će podeliti narcise, simbol borbe protiv raka.

U isto vreme, od 9 do 11 časova, povodom Svetskog dana oralnog zdravlja, objektu Univerexporta “ALBA“ će sugrađani moći da dobiju savete stomatologa kako se adekvatnim higijensko-dijetetskim režimom može sačuvati zdravlje usta i zuba kao i da izmere visinu krvnog pritiska i šećera u krvi, izračunaju BMI…
Zašto 20. mart?
“Ovaj datum je uzet iz razloga što deca imaju 20 mlečnih zuba, što stariji treba da imaju 20 prirodnih zuba na kraju svog života, a predstavljeno brojevima, ako se mesec stavi ispred dana 3/20, dobija se broj 320 koji treba da imamo – 32 zuba i 0 karijesa”, saopšteno je iz novosadskog Doma zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.