Sutra 9. protest u Novom Sadu

Sutra će u našem gradu biti održan 9. po redu protest pod parolom "1 od 5 miliona – stop krvavim košuljama". Građanski protesti u Novom Sadu i drugim gradovima širom Srbije traju već nekoliko meseci i biće nastavljeni, prema rečima organizatora, do ispunjenja njihovih ciljeva.

316

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ najavili su za sutra novo okupljanje od 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Građanima će se na 9. protestu obratiti rediteljka Jelena Bogavac, glumac Milorad Kapor i student Aleksa Šorak.

Učesnici protesta će zatim krenuti u uobičajenu šetnju gradskim ulicama tokom koje će proći Jevrejskom ulicom, Bulevarom oslobođenja i pored sedišta lista “Dnevnik”, potom ulicom Novosadskog sajma, kroz stambene kvartove Sajmišta, Banatića i Rotkvarije do centra grada, te ulicom Jovana Subotića ponovo do Srpskog narodnog pozorišta, gde će se šetnja i završiti.

Protestnom skupu “1 od 5miliona” u Novom Sadu i ovog petka će se pridružiti novosadski studenti, koji se okupljaju ispred studentskog doma “Slobodan Bajić” u 17 časova. Na studentskom skupu će takođe govoriti Milorad Kapor, kao i student Filip Martin.

Protesti građana nezadovoljnih stanjem u društvu i aktuelnom vlašću u Novom Sadu i drugim gradovima širom Srbije koji traju već nekoliko meseci, a prema rečima organizatora, neće ih zaustaviti kampanja za diskreditaciju protesta koju, kako navode, „vlast vodi u javnosti, uz otvorenu ili prikrivenu podršku različitih političkih organizacija i interesnih grupa“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.