Susret vatrogasaca u Žablju

VIDEO K9: Sedmi susret dobrovoljnih vatrogasaca Vojvodine biće održan 11. juna od 9 časova u Žablju. Na susretu će učešće uzeti i Vatrogasni savez grada Novog Sada. Na manifestaciji dobrovoljni vatrogasci kroz demonstrativne vežbe pokazaće svoja znanja, veštine i opremu.

0
911

Vežbe koje će vatrogasci predstavljati, namenjene su za građane svih uzrasta, od dece do starijih, kako bi svi bliže upoznali rad i sposobnosti vatrogasaca.

“To ima višestruki efekat. Prvo, opštinske vlasti vide da mi imamo staru i dotrajalu opremu, vide da mi imamo raspoloženo i vedro i veselo, sposobno, stručno članstvo i vide tu našu moć. S jedne strane da znaju koliko mogu da se oslone na nas, s druge strane da vide koliko bi bilo dobro da se malo više sredstava uloži u zanavljanje te opreme. Ne moramo stalno voziti vozila koja su kupovana pre pola veka. Iako mi njih koristimo, ona služe za gašenje požara, ali red bi bio da se malo to zanovi.”, rekla je Ljubica Krnjaić, sekretar Vatrogasnog saveza grada Novog Sada.

Krnjaić ističe da ovim vežbama vatrogasci stiču uvid u svoje sposobnosti i znanja, kao i ispravnost i kvalitet opreme kojom raspolažu.

“Jedno od društava će da izvede vežbu za decu, “Ko brže, ko više”, a to je vežba koja se sastoji u rukovanju vatrogasnim aparatima. Znači, zapali se vatra i onda ekipa pokaže koliko tih požara može da ugasi jednim aparatom. Trče, prvi aktivira aparat, trči, ugasi, vraća se, sledećem daje, onda sledeći po redu ide isto gasi preostalim tim prahom u aparatu. Ta vežba je važna, zato što pokaže veštinu da se ugasi i znalačko racionalisanje utroška praha, kao sredstva za gašenje”, navela je Krnjaić.

Pored akcionih vežbi, dodaje Krnjaić, umetničku stranu pokazaće ženska vatrogasna ekipa iz Kaća, koja će na vatrogasnom vozilu sa tri mlaza formirati trobojnu zastavu Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.