Sunčana strana okupana prašinom

VIDEO K9: Nekoliko stanara novosadskog naselja Sunčana strana požalili su se našoj redakciji na uslove koje trpe zbog gradnje stanova za bezbednjake koji će im biti komšije.

0
42

Naši sagovornici nisu hteli pred kameru, ali navode da im najveći problem predstavlja prašina, zbog koje su im terase i prozori stalno prljavi i zbog koje imaju problem sa sušenjem veša na strani do gradilišta.

Svesni su da prašinu ne mogu izbeći dok gradnja ne bude završena , ali strahuju, kako kažu, da će im njeno svakodnevno udisanje ugroziti i zdravlje, naročito deci, s obzirom da u naselju živi veliki broj mladih parova s decom kojoj je, opet sužen prostor za igru zbog prljavih površina.

Pored prašine prisutna je buka sa gradilišta, prema njihovim rečima, od jutra do mraka, koja ne prestaje ni tokom vikenda.

Iako postoje dve odvojene saobraćajnice koje su već sagrađene i vode ka Bulevaru vojvode Stepe, zbog paleta sa behaton pločama prolaz je blokiran, pa kamioni sa gradališta moraju da voze između stambenih zgrada stvarajući dodatne probleme stanarima.

Uputili su, kako navode, više žalbi nadležnim inspekcijama i Ministarstvu, ali rešenja, osim strpljenja, za sada nema.

Razmišljali su, kako kažu i o blokadi ulica jer je to jedini način da spreče kamione da se provlače pored njihovih zgrada.

Do emitovanja ovog priloga nije stigao odgovor iz Gradske uprave na naše pitanje da li postoji neko rešenje za vedrije uslove života sugrađana iz Sunčane strane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.