Sukob hrvatskih navijača na Malti sa obezbeđenjem iz Srbije

Oko petnaestoro navijača fudbalske reprezentacije Hrvatske sukobilo se kasno sinoć sa radnicima obezbeđenja iz Srbije u noćnom klubu Vajt Palas u centru Pačevila na Malti.

411

Posle brze intervencije malteške policije nekoliko osoba je uhapšeno, a zatvoreni su i okolni lokali. U tuči je lakše povređeno nekoliko osoba, saznaje agencija Beta.

Ispred samog lokala pričinjena je materijalna šteta, pošto su u incidentu korišćeni stolovi i stolice iz bašte noćnog kluba.

U paralelnoj ulici, nedaleko od mesta incidenta sedeli su članovi delegacije fudbalske reprezentacije Hrvatske koja se danas sastaje sa Maltom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) je u avgustu doneo odluku da ne vodi organizovano svoje navijače na gostovanja zbog suspenzije Evropske fudbalske unije (Uefa) nakon pojave kukastog krsta na igralištu stadiona Poljud u Splitu prilikom kvliafikacione utakmice sa Italijom.

HNS je tada naveo da je Hrvatska bila veoma blizu izbacivanja iz kvalifikacija i da je dobila “žuti karton” evropske kuće fudbala.

Uefa je zbog isticanja kukastog krsta kaznila HNS jednom utakmicom igranja pred praznim tribianama, oduzimanjem jednog boda u kvalifikacionoj Grupi H za kontinentalni šampionat, kao i sa 100.000 evra.

HNS je u prošlosti mnogo puta kažnjavan od Uefa zbog ispada navijača koji su isticali fašističke i rasističke parole, ali i zbog pirotehničkih sredstava, kada su na kratko prekinuli utakmicu u Milanu protiv Italije.

Utakmica 10. kola Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Malte i Hrvatske igraće se danas od 20.45.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.