Sugrađanima smeta topola i nerešeni saobraćajni i kanalizacioni problemi

VIDEO K9: Atmosferska kanalizacija muči sugrađane u ulicama Oblačića Rada i Maksima Gorkog, kažu u Komisiji za predstavke i preloge Skupštine Novog Sada koja je zasedala i ove prve srede u mesecu.

0
156

Članovima Komisije za predstavke i predloge Skupštine grada obratili su se stanari zgrade u Ulici Ilije Vučetića broj 2, kojima smeta veliko drvo topole koja prilikom cvetanja, kako su naveli, pravi ogromne probleme svim stanovnicima sa alergijskim smetnjama, a takođe im zbog svoje veličine predstavlja smetnju u dvorištu.

“Dobili smo jednu predstavku ovde u Novom Sadu, vezanu za dvorište zgrade, gde je problem velika topola. Mi ćemo se obratiti Gradskom zelenilu, ukoliko su u mogućnosti da izađu u susret, jer je problem kako su oni naveli, nemogućnosti ulaska neke veće mašine jer je veliko stablo za koje oni kažu da im ugrožava bezbednost, i mi ćemo im pomoći ukoliko možemo da se ta topola ukloni, ili šta god oni očekuju”, rekao je Marko Jovanović, predsednik Komisije za predstavke i predloge.

Predlog Komisiji poslali su i sugrađani iz Petrovaradina koji su se požalili na višegodišnji problem postavljanja pešačkog prelaza u obe kolovozne trake, a o čemu je i Kanal 9 izveštavao u više navrata.

“Što se tiče Petrovaradina to je neki problem koji oni spominju da traje već duže godina, vezano za postavku pešačkih staza na obe kolovozne trake. Sve što je u našoj nadležnosti uputićemo Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije. Mislim da od 2006. godine traje njihovo dopisivanje sa nadležnim institucijama. Mi ćemo tražiti informacije od Gradske uprave jer je tu navedeno da su neki radovi već bili izvedeni”, naveo je Jovanović.

Članovima Komisije obratili su se i predstavnici zgrade u Ulici Oblačića Rada broj 25, koji godinama imaju problem sa atmosferskom kanalizacijom, jer je neko greškom, kako navode, pre više godina, odvod za fekalnu kanalizaciju iz zgrada u Veselina Masleše, spojio sa njihovim odvodom za atmosfersku kanalizaciju, koja se pri većim padavinama sada izliva na trotoare i prilaze. Prema njihovim rečima, smrad je neizdrživ, a uplašeni su i za zdravlje svoje dece i sopstveno, zbog potencijalnog izvora zaraze.

Sličan problem muči i sugrađane u delu ulice Maksima Gorkog, koji u svom dopisu apeluju na nadležne da im pomognu da spreče propadanje njihovih zgrada usled nerešenog pitanja problema kanalizacione mreže ispred zgrade i nerešenog odvođenja atmosferskih voda sa susednih parcela.

Komisija je prihvatila predloge sugrađana i one će biti upućene na adrese nadležnih službi koje bi trebale da ponude rešenja u što kraćem roku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.