Sugrađanima smeta dim iz picerije

VIDEO K9: Prva sreda u mesecu u Novom Sadu je vreme i za sednicu Komisije za predstavke i predloge u Skupštini grada na kojoj se članovima komisije sugrađani mogu obratiti lično sa svojim problemima.

0
43

Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge prvo su razmatrani su problemi sugrađana koji su se pisanim predstavkama obratili članicama i članovima Komisije.

Stanari u samom centru grada iz ulica Nikole Pašića i Skerlićeve imaju problem sa, kako navode, „zagušujućim dimom i nepodnošljivim smradom paljevine“ iz obližnje picerije koja za pripremu hrane koristi peć na drva.

Ističu da se iz dimnjaka prostiru po čitavoj okolini crne čestice čađi, što im ugrožava zdravlje i bezbednost, ali ono što potenciraju kao najveću opasnost je činjenica da se u tom poslovnom objektu već dogodio požar u decembru 2020. godine, koji je na svu sreću brzo ugašen. Navode i da od tada nisu preduzete nikakve mere zaštite od strane vlasnika picerije na zaštiti i sprečavanju da se takva situacija ne ponovi.

Njihovu predstavku Komisija će uputiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove
koja će preduzeti neophodne mere u rešavanju ovog problema. Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori od nadležnih institucija na ranije podnete predstavke i one će biti prosleđene podnosiocima na njihove adrese.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.