Sugrađani pred komisijom za predstavke

VIDEO K9: Prva sreda u mesecu u Skupštini Novog Sada rezervisana je za predstavke i predloge sugrađana.

0
14

Jednu od predstavki koje su danas podnesene Komisiji za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada, podnela je sugrađanka iz Sremske Kamenice, koja je zatražila rešavanje problema stanara dela Karađorđeve, od broja 45 do kraja te ulice, prema naselju Bocke.

Oni, kako je navela Jelena Crnogorac predsednica Komisije za predstavke i predloge, nemaju izgrađenu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju, atmosfersku kanalizaciju, trotoare, pa s tim u vezi, smatraju da su oštećeni i prilikom utvrđivanja koeficijenta za plaćanje poreza na imovinu. Svrstani su, prema njenim rečima, u treću zonu, a shodno kriterijumima komunalne opremljenosti, spadaju u 4. ili 5. zonu, pa zahtevaju korekciju koeficijenata. Komisija je jednoglasno donela zaključak da ovu predstavku uputi Gradskoj poreskoj upravi na razmatranje.

Članovima komisije su dve sugrađanke podnele predstavku u ime svojih sugrađana iz Ulice Teodora Mandića u kojoj iznose primedbe na rad JKP „Čistoća“. Kako su navele, već više puta su se obraćali ovom javno-komunalnom preduzeću sa primedbom da njihovi radnici ne prazne redovno posude sa komunalnim otpadom ispred njihovih kuća. Pojasnile su da se radi o nekoliko kuća koje se nalaze u slepoj ulici te da radnici „Čistoće“ neće da zalaze u taj deo kako bi obavili svoj posao, što njima predstavlja veliki problem. Naglasile su da su se u više navrata obraćale „Čistoći“, ali da nisu dobile nikakav odgovor niti je njihov problem rešen. Komisija je zaključila da će se obratiti JKP „Čistoća“ zahtevajući izjašnjenje i iznalaženje adekvatnog rešenja.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na ranije upućene predstavke koje će Komisija proslediti njihovim podnosiocima na kućne adrese.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.