Sugrađani iz ulice Anđe Ranković zahtevaju treću poresku zonu

VIDEO K9: Sugrađani iz ulice Anđe Ranković na Novom naselju zahtevaju da se u delu ulice u kojoj žive promeni poreska zona, jer smatraju da nisu ispunjeni uslovi da to bude druga zona. Iako im do sada nadležni kojima su se obraćali nisu rešili ovaj problem, oni su se obratili i Komisiji za predstavke i predloge Grada Novog Sada, te, kako kažu, očekuju neki pomak.

498

Rukovodeći se prošlogodišnjim izuzećem nekih ulica u okviru dodeljivanja poreskih zona, stanovnici ulice Anđe Ranković na Novom naselju zahtevali su od Grada da i kod njih promeni poresku zonu.

Kako kažu, nije u redu da pripadaju poreskoj zoni 2, a komunalno su vrlo loše opremljeni, te bi trebalo da ovo ipak bude zona 3.

“Razlog je prvo što nema javne rasvete. Ako nešto treba da je komunalno opremljeno zaslužuje barem da ima javnu rasvetu pogotovo što je to s obzirom da ne živimo u centru grada već u perifernom delu, faktički elitna zona Novog Sada. A drugi razlog mnogo jači je vrlo loša infrastruktura saobraćajna, naročito za pešake. S obzirom da se poreske zone određuju prema komunalnoj i saobraćajnoj opremljenosti. Mi nemamo javnu rasvetu u ovom delu Anđe Ranković, što se apsolutno može videti i ne možemo doći nikako bezbedno do škole ili vrtića”, rekla je Marija Prijić Sladić koja živi u ovoj ulici.

Prema njenim rečima, stanovnici ove ulice obraćali su se svim nadležnim preduzećima, mesnoj zajednici i kancelariji gradonačelnika, ali do sada ništa nije rešeno. Razlog je što kažu da će čitav kraj da se uredi rušenjem neuglednih kuća u blizini i probijanjem bulevara, ali, kako je rekla, dok do toga ne dođe, oni će i dalje zahtevati da se zona promeni.

“Međutim, postoje određeni nerešeni imovinsko-pravni odnosi i zaista je pitanje, to može trajati godinama. Mi razumemo da je to nešto na šta lokalna preduzeća ne mogu da utiču, na šta ne može vlast da utiče, dakle, to je sudski proces. Ali, za sve te godine, koliko još uvek može da potraje apsolutno isto stanje ove komunalne loše opremljenosti, mi želimo bar da plaćamo manji porez”, navela je Prijić Sladić.

Ona podseća da su i ovaj put Komisiji za predstavke i predloge tražili da se obrate nadležnima kako bi se promenila namena zemljišta koje se vodi kao građevinsko, a na kome se sada nalazi igralište, teretana na otvorenom i prak za decu. Kako kaže, to je jedina veća zelena površina koju svi koriste, a stanovnici ovog dela grada su složni i ne žele da rizikuju da se tu izgradi neki kompleks i uništi ova zelena površini. Odgovore Komisije znaće za mesec dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.