Sufinansiranje rada javnih saveta nacionalnih saveta

VIDEO K9: Pokrajina je ove godine izdvojila 61 milion i 600 hiljada dinara za sufinansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Vojvodini. Ugovori o sufinansiranju danas su uručeni u zgradi Banovine.

0
13

Predstavnicima 17 nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Vojvodini uručeni su ugovori o dodeli finansijskih sredstava za realizaciju njihovih godišnjih aktivnosti. Za ovu namenu iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 61,6 miliona dinara.

„Ukupni iznosi koje dodeljujemo nacionalnim savetima isti su kao i prethodne godine, ali potvrđuju postojanost, tendenciju i, pre svega, opredeljenje Pokrajinske vlade i našeg sekretarijata da se i ubuduće ulaže u rad i razvoj nacionalnih saveta, delom i povećanjem finansijske pomoći”, rekao je Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Situacija sa pandemijom korona virusa ne jenjava, rekao je Sakalaš, zbog čega su pokrajinska vlast kao i svi ostali, kako je naveo, primorani da svoj rad, aktivnosti i programe prilagode tako da pripadnici nacionalnih manjina ne osete otežane uslove rada i da se njihova prava neometano implementiraju u svim oblastima života.

Dodeljena novčana sredstva namenjena su za sufinansiranje redovne delatnosti i stalnih troškova nacionalnih saveta, a biće isplaćivana kvartalno, u četiri jednaka dela, do kraja godine.

Sredstva su ovom prilikom dodeljena nacionalnim savetima mađarske, slovačke, rumunske, hrvatske, romske, rusinske, makedonske, crnogorske, bunjevačke, češke, ukrajinske, nemačke, poljske, aškalijske, egipatske, grčke i ruske nacionalne manjine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.