Suđenje inspektorima za požar u “Kontrastu” – ispočetka

VIDEO K9: Suđenje inspektorima protivpožarne zaštite nadležnih za kontrolu diskoteke "Kontrast", u kojoj je pre pet godina nastradalo šestoro mladih, počelo je juče u novosadskom Osnovnom sudu - ispočetka.

0
843

Glavni pretres je počeo ponovo, jer je drugi sudija preuzeo predmet, a promenjen je i zamenik javnog tužioca, prenose “Novosti”.

Na jučerašnjem ročištu okrivljeni su izneli svoju odbranu, a saslušana su tri svedoka. Javnost je, međutim, bila isključena, s obzirom da deo dokumentacije o kojoj su se okrivljeni izjašnjavali nosi oznaku “poverljivo”.

Tri protivpožarna inspektora, Tihomir Vulević, Slavko Hajrović i Maja Golubović, zaduženi za preventivnu zaštitu, optuženi su za zloupotrebu službenog položaja. Oni su na početku suđenja 2015. izjavili da ne priznaju krivično delo za koje se terete, a njihovi branioci su smatrali da je optužnica nepotpuna, zbog čega su tražili da se sudu predoči sistematizacija radnih mesta i da se vidi da li su inspektori imali ovlašćenja da donesu rešenje o zatvaranju objekta.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. maj.

Podsetimo, građevinski inspektor Veselin Kerac, koji se teretio da je zloupotrebio službeni položaj, krajem oktobra 2016. je oslobođen optužbe, a takođe je oslobođena optužbe i načelnica Turističke inspekcije, Radoslava Rončević, kojoj se sudilo za isto krivično delo. (Novosti)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.