Sud BiH oslobodio pripadnike tzv. Armije BiH, jer su srpske civile ubili greškom?!

Sud BiH danas je oslobodio nekadašnje pripadnike tzv. Armije BiH Muhameda Šišića, Aziza Šušu i Tarika Šišića, optužene za zločine nad srpskim civilima u Rogatici i Foči, dok je Emira Drakovca osudio na 14 godina zatvora zbog zločina počinjenih na području ove dve opštine.

0
403

Sudsko veće je Drakovca osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva osuđen je na osam godina, a za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na sedam godina zatvora.

Svi optuženi su oslobođeni optužbe da su učestvovali u zločinu u selu Kukavice u opštini Rogatica, gde je 1992. godine ubijeno najmanje 20 srpskih civila.

Sudsko veće, kojim je predsedavao Davorin Јukić, oslobodilo je optužene jer smatra da su bili u ubeđenju da se radi o vojnicima, a ne o civilima.

Јukić je rekao da konvoj nije bio obeležen, a prolazili su putem gde je dan ranije prošla kolona Vojske Republike Srpske.

Sud BiH je 8. avgusta 2014. godine potvrdio optužnicu koja Šišiće, Drakovca i Šušu tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, dok se Drakovac tereti i za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. (SRNA, RTRS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.