Subvencionisano i leto 2021.

VIDEO K9: U budžetu Srbije obezbeđena su sredstva za 100.000 vaučera za letovanje u našoj zemlji i u 2021. godini.

0
36

Završena je ovogodišnja akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji i sa 560.000 vaučera, zbog pandemije korona virusa, ove godine je postignut rekord u broju korisnikas ove popularne subvencije.

Budžetom za 2021. godinu, Vlada Republike Srbije predvidela je izdvajanje pet stotina miliona dinara za novu akciju, što znači da će osnovna kvota koja će biti ponuđena građanima tokom naredne godine iznositi 100.000 vaučera, u vrednosti od po 5.000 dinara.

“Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu bude olakšano planiranje odmora u Srbiji”, izjavio je Milan Ristić iz udruženja “Moja Srbija” i dodao da psihološki pritisak koji građani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji, kako je naveo, moguće organizovati samo u našoj zemlji.

On je istakao da su brojni domaći hotelijeri i ugostitelji na osnovu uvećane potražnje podigli kredite i investirali u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta, pa će im, rekao je Ristić, biti neophodna podrška i kada prođe opasnost od Kovida.

Akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi, smatraju u Udruženju “Moja Srbija, jer domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

„Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer, na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu“, naglasio je Ristić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.