Subvencije za zapošljavanje u Vojvodini

VIDEO K9: Ugovori o subvencijama za zapošljavanje u Vojvodini, vredni ukupno 42 miliona dinara, uručeni su danas korisnicima u Holu Pokrajinske vlade.

0
7

Ugovori o sredstvima po javnim konkursima za oblast zapošljavanja, samozapošljavanja, zapošljavanja nezaposlenih lica i za sprovođenje javnih radova, dodeljeni su danas korisnicima u zgradi Banovine.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam opredelio je po ovim konkursima ukupno 42 miliona dinara za zapošljavanje i radno angažovanje 182 lica.

Tri javna konkursa u oblasti zapošljavanja u potpunosti su, kako je rečeno, usaglašena sa merama koje za ove oblasti predviđa Nacionalna služba za zapošljavanje.

U Konkursu za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, koji je vredan 22 miliona dinara, stavljen je poseban akcenat na uslov da poslodavac tri meseca pre podnošenja zahteva nije smanjivao broj zaposlenih na neodređeno vreme.

Dodeljena je 61 subvencija za zapošljavanje ukupno 88 lica. Na konkursu za samozapošljanje dodeljeno je 60 subvencija, a pravo podnošenja zahteva ostvarili su nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koji su završili obuku iz preduzetništva.

U okviru konkursa za sprovođenje javnih radova na teritoriji Vojvodine, za civilni sektor, obezbeđeno je pet miliona dinara, a sredstva su namenjena socijalnim i humanitarnim delatnostima i za održavanje javne infrastrukture.

Subvencionisan je 21 projekat i radno su angažovana 34 nezaposlena lica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.