Subvencije za štampu nacionalnih manjina

VIDEO K9: Pokrajinska vlada i ove godine je podržala štampana izdanja novinsko izdavačik kuća na jezicima nacionalnih manjina. Za ovu namenu iz budžeta je ukupno izdvojeno 490 miliona dinara.

0
46

Za sufinansiranje dvadeset dva lista na osam jezika nacionalnih manjina sa teritorije Vojvodine iz pokrajinskog budžeta ove godine je izdvojeno 490 miliona dinara.

Ugovori o sufinansiranju danas su uručeni korisnicima u zgradi Digitalnog omladinskog centra Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Subvencije je dobilo devet izdavačkih kuća, Mađar so, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevačke novine, Makedonski informativni centar i Ridne slovo.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, istakao je da je ovaj model direktnog subvencionisanja jedinstven ne samo u regionalnim već i u evropskim okvirima.

Mirović je podsetio i da je za vreme mandata aktuelne Pokrajinske vlade obnovljena i zgrada Radio-televizije Vojvodine u Sremskoj Kamenici, koja proizvodi program na 15 jezika nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini te najavio da će od 1. septembra, a najkasnije od 1. oktobra, deo informativnih redakcija pokrajinskog javnog medijskog servisa preći u novu zgradu iz stare zgrade u Ulici Maksima Gorkog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.