Subvencije za planove lokalnog razvoja

VIDEO K9: Predstavnicima 36 vojvođanskih opština i gradova danas su zgradi Pokrajinske vlade dodeljeni ugovori za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih samouprava.

0
18

Ugovore ukupne vrednosti 34 miliona dinara, Pokrajinska vlada dodelila je predstavnicima 36 opština i gradova koji su pravo na ova sredstva ostvarili na osnovu Konkursa za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

U holu Pokrajinske vlade predstavnicima ugovore je dodelio pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, istakavši da su planovi razvoja hijerarhijski najviši dokumenti razvojnog planiranja koji na lokalnom nivou sadrže dugoročne planske projekcije za period od najmanje sedam godina.

Na nivou jedinica lokalne samouprave predviđena je zakonska obaveza usvajanja lokalnih planova razvoja u skupštinama gradova i opština koji po formi i sadržini, a naročito po ciljevima i merama, moraju biti usaglašeni sa višim nivoima razvojnog planiranja.

Sofić je naveo je da resorni sekretarijat spreman da u ovom procesu lokalnim samoupravama pruži konkretnu i vidljivu podršku, kako putem bespovratnih sredstava, tako i u fazi sprovođenja planova razvoja koji predstavljaju preduslov za usvajanje odgovarajućih strategija za ostvarivanje planirane vizije razvoja i upravljanja javnim politikama na lokalnom području.

On je apelovao da se u procesu njihove izrade uzmu u obzir i stručno obrade svi ključni aspekti društveno-ekonomske i razvojne politike uz optimalno korišćenje budžetskih sredstava u cilju obezbeđenja održivog rasta i razvoja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.