Subvencije za otvaranje novih radnih mesta

VIDEO K9: Grad Novi Sad raspisao je konkurs za ostvarivanje subvencija za otvaranje novih radnih mesta za privatni sektor radi zapošljavanja nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Subvencija za otvaranje novih radnih mesta biće odobrena zainteresovanim poslodavcima u jednokratnom iznosu od dve stotine hiljada dinara po jednom otvorenom radnom mestu.

0
374

Pravo na ostvarivanje subvencije u iznosu od dve stotine hiljada dinara po jednom radnom mestu imaju poslodavci sa sedištem u Novom Sadu koji angažuju lica sa evidencije Nacionalne službe Novi Sad i to u privatnom sektoru na neodređeno veme sa punim radnim vremenom.

Osim toga, uslov je i da je pravno lice registrovano najmanje tri meseca pre podnošenja zahteva, da izmiruje obaveze, da u poslednjih šest meseci nije bio dužnik po osnovu prinudne naplate duže od 30 dana, da u prethodna tri meeca nije smanjivao broj zaposlenih i da redovno izmiruje obaveze prema gradu, ukoliko ih ima.

“Prioritet pri dodeli subvencije ima poslodavac koji zapošljava lica iz kategorije teže zapošljivih i to lica koja su duže od godinu dana na birou, lica koja su proglašena viškom, mladih do 30 godina, i mladi bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, kao i stariji od 50 godina života, zatim za osobe sa invaliditetom, Romi, korisnici socijalne pomoći, deca palih boraca, deca bez roditeljskog staranja, žrtve trgovine ljudima, porodičnog nasilja, žene i samohrani roditelji”, stoji u uslovima konkursa.

Zainteresovani preduzetnici i pravna lica moraju imati i određena sredstva obezbeđenja.

Obrazac prijave može se preuzeti na sajtu grada www.novisad.rs kao i na sajtu Gradske uprave za privedu, a zahtevi se podnose ovoj upravi u dva primerka. Konkurs je otvoren do 30. juna.

Više informacija se može dobiti i putem telefona na brojeve 021/452 414, 021 66 14 085, 021/ 66 24 282.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.